Нинова: Днес ще вземем важни решения, мандатът не може да се бави повече

Novini.bg
share

"Днес искам да говорим за работен график и конкретни неща, защото не е коректно да се държи мандатът дълго с оглед на ситуацията. Програмата е ясна и по нея има мнозинство. Дошла съм рано и днес ще излезем с решение".

Това каза в кулоарите на Народното събрание Корнелия Нинова.

"Това, което се случи с КЕВР вчера е много неприятно. Няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода. Не можем да въведем двете тарифи – едната за хора с по-малко потребление и по-бедни, едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието енергийна бедност и да определим помощи, на фона на задаващите се трудни месеци", категорична беше Нинова.

"Цените на енергията и ниските доходи ни поставя в коренно различна среда. Депутатите днес да ни кажат ясно и точно какво искат и да действаме", добави тя. 

"В 11 часа събирам ръководствата на четирите групи- нашата на БСП, "Продължаваме промяната", "Демократична България и "Има такъв народ", разкри Нинова.

"Имам потвърждение от депутатите, че ще се случи тази среща и от нея ще излезем с ясни решения и план какво ще се прави", посочи още тя.

Водещи новини

Още новини