Последните думи на Виктория Василева в парламента разплакаха Тошко Йорданов

Novini.bg/ HC
share

Парламентът прекрати предсрочно правомощията на заместник-председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Виктория Василева. Преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.  

"Сигурна съм, че решението да напусна НС за някои от вас е било изненада, за друга част може би е било шокиращо, за третата група, които ме познават, не е било изненада. Политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти. Ако липсата на ум може да бъде компенсирана, то липсата на сърце – никога", каза тя в последните си думи в това Народно събрание.

Виктория Василева е входирала искане за прекратяване на правомощията ѝ като депутат

Благодаря на всички, които се отнасяха с мен към с разбиране, уважение и колегиалност. Това решение го взех сама и с пълното съзнание какво правя, допълни Василева. 

Това, което ни прави успешни хора, не само политици, е когато забравим „аз“ и започнем да мислим за "ние". 

Казвам "сбогом "само на собствените си илюзии, завърши тя.

Последните думи на Василева разплакаха Тошко Йорданов, който не скри чувствата си. 

"Думата и не ставаше на две, работата и беше добра и оперативна. Василева е от хората, които имаха сърце и разум. Надявам се, че напускането и е кратка почивка и скоро ще я видим отново – имаме нужда от хора като нея", обърна се към Виктория Василева Кристиян Вигенин от БСП. 

"Благодаря на Виктория Василева за работата и време ни заедно. Това, което показа Виктория Василева е, че в партията всички са свободни. Тя постъпи правилно – напуска НС, не като някои хора, които не бяха така достойни", каза Тошко Йорданов, визирайки отцепилите се депутати от ИТН, които заеха местата на независими народни представители. 

Водещи новини

Още новини