Свиленски: Затварянето на парламента и избори е най-лошият вариант за държавата

Булфото
share

Затварянето на парламента и отиването на избори е най-лошият вариант, който може да се случи на държавата. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в отговор на въпрос дали е реалистично бъдещ кабинет с мандата на „Продължаваме промяната“ в рамките на сегашното Народно събрание да получи подкрепа, предаде БТА.

„Би трябвало да има подкрепа“, каза той.

Според Свиленски е отговорност на всеки народен представител да реши между два избора. Единият, по думите му, е да се продължи с реформите и приемането на закони, а другият – да има отново избори.

Попитан дали той самият води разговори с депутати, които биха подкрепили приоритетите и кабинета, председателят на ПГ „БСП за България“ отговори: „Ние разговори не водим с други народни представители или парламентарни групи, това е ангажимент на мандатоносителя“.

Гюров: Имам доста индикации от групата на ИТН, че искат да се видят с нас

Свиленски посочи, че неговата партия е дала своите предложения за управленската програма. По думите му все още от БСП не са видели окончателния вариант. Окончателният вариант още не сме го видели, в момента вървят консултации, дали сме нашите предложения и мисля, че няма да има проблем с управленската програма, заяви той.

Водещи новини

Още новини