Арман Бабикян: Ако всяко изречение започва с Аз, ще правим избори след избори

Булфото
share

Изборите идват. Не могат да стигнат до местните избори, налага се да се скарат преди това. Трябва да се скарат през лятото, защото няма как Корнелия Нинова и Христо Иванов да имат един кандидат за кмет. Това каза пред БНР Арман Бабикян от движение "Ние идваме". И допълни, че единственият шанс да има кабинет е "да се разберат с ИТН".

"Скандалът между ПП и ИТН стана толкова отвратителен, че започнаха да си цепят и успехите, и неуспехите. Имат добри примери за обща работа и изведнъж всичко да започне да се очерня, не е почтено към истината... Нямаше валидна комуникация между тези хора в коалицията. Налага се да научат как се общува в коалиция. Историческият момент е такъв, че трябва да са по-самопожертвователни. Ако не умеят да разговарят и започват всяко изречение с "Аз", ще правим избори след избори", заяви Бабикян.

Според него харизмата на Кирил Петков е важна за ПП, а способностите на Асен Василев - за управлението на страната.

Бабикян допълни, че разделението у нас отдавна го има и че не успяваме да съберем нацията си, когато до границата ни има война: "Нормалната реакция на една нация е да се сплоти, а ние се донацепваме. Независимо дали си ляв, десен, либерал, хората се сплотяват в такива моменти. Покрай Златни пясъци минават мини. Всички фази на войната - извън горещата, се водят срещу България от Русия, а ние не се сплотяваме, това е най-ужасното. Въпреки враждебните актове срещу България ние се правим на глухи. Големият риск е, ако не успеем да събираме, тези, които искаме да променим България". 

И е категоричен, че Аз-ът не трябва да е по-силен от идеята за обединение: "Синергията за общо обединение за промяна няма надмогване. Ако може азовете да са крачка назад, за да можем да свършим работа. Егоизмът е ужасяващ. Не можем да променим така страната".

Започва работа по управленска програма на кабинет начело с Асен Василев

Водещи новини

Още новини