Хамид Хамид стана зам.-председател на Либералния интернационал

Пресцентър ДПС
share

С голямо мнозинство зам.-председателят на парламентарната група на "Движение за права и свободи" (ДПС) Хамид Хамид бе избран зам.-председател на Либералния интернационал. Това съобщиха от партията.

За председател делегатите на юбилейния конгрес на световната организация преизбраха отново Хакима ел Хаите. През новия си мандат тя ще има шестима заместници, един от които е Хамид Хамид. За постовете се бориха осем кандидати.

Либералният интернационал, който отбелязва 75 години от основаването си, провежда конгреса си в София. Домакин на събитието, в което участват над 250 делегати от повече от 60 страни, е българската либерална партия ДПС.

Карадайъ ще открие конгреса на Либералния интернационал в София

За мен постът е чест и отговорност, заяви Хамид Хамид и се ангажира с утвърждаването на либералните идеи в България, посочват от ДПС.

Изборът на Хамид е огромно признание не само за ДПС, но и за България. То е знак, че ДПС е истинският носител на либералните ценности в страната ни, заяви лидерът на политическата формация Мустафа Карадайъ. Той припомни, че съпредседател на европейските либерали е евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, информират още от партията.

Водещи новини

Още новини