ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство в рамките на този парламент

Булфото
share

ГЕРБ-СДС няма да води никакви разговори за подкрепа на правителство в рамките на този парламент с какъвто и да е мандат, заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група (ПГ) на политическата формация Десислава Атанасова. Считаме, посочи тя, че е редно по-най-бързия начин да има предсрочни парламентарни избори.

За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от бившата четворна, а сега тройна коалиция, са персона нон грата в този парламент, обяви Атанасова.

Томислав Дончев добави, че това Народно събрание не е в състояние да формира стабилно работещо правителство. Според него, дори на база трансфери да се стигне до някаква  подкрепа и да се избере ново правителство, то ще е слабо, безпомощно и няма да може да свърши никаква работа.

Но, има друга тема, подчерта той  - има дефицит в българската Конституция. Тя ни е дала алгоритъм какво правим, когато едно правителство загуби парламентарна подкрепа, но не ни дава отговор на въпроса какво правим, когато на най-висшите постове на държавата, особено на поста министър-председател, се окажат хора, които са функционално негодни да изпълняват всички отговорности, с които ги натоварва позицията, обясни Дончев. И тук трябва да има сериозен юридически и парламентарен дебат по темата, защото това е празнина в основния ни закон, смята депутатът.

Кирил Петков обяви кандидат-премиера на "Продължаваме промяната"

Водещи новини

Още новини