Сандов: Решението за руските дипломати не би трябвало да е изненадващо

Булфото, архив
share

Поне два пъти в оперативно заседание на Министерски съвет е обсъждан въпросът за реципрочност на броя дипломати в дипломатическите мисии на България в Русия и на Русия в България. Това написа във "Фейсбук" вицепремиерът и министър на околната среда в оставка Борислав Сандов.

Кирил Петков: Гоним 70 руски дипломати

"В тези разговори е разяснявано от страна на Външно министерство за прекомерно големия брой руски дипломати в България, а министър-председателят е докладвал за неправомерни действия от страна на представителите на руската дипломатическа мисия. Решението от вчера не би трябвало нито да е изненадващо, нито извънредно", допълва той.

БСП няма да преговаря с ПП за съставяне на ново правителство

"Съгласете се, че е странно в нашата страна да има толкова голям брой дипломати на друга държава - несъразмерно голям брой спрямо населението на тази държава тук, а също и несравнимо голям брой спрямо дипломатическите й мисии в други държави. Също така трябва да се съгласим, че дипломатическите представители трябва да работят изцяло в духа и рамките на Виенската конвенция за дипломатическите отношения, а при обратното те да бъдат отзовавани", пише още Сандов. 

Водещи новини

Още новини