Йотова за изгонените руски дипломати: Безпрецедентно решение

Булфото, архив
share

Безпрецедентно решение, защото е взето от правителство, което вече е загубило доверието на българския парламент, получило е вот на недоверие и което е в оставка. Така коментира вицепрезидентът Илияна Йотова коментира решението за изгонването на 70-те руски дипломати, пише "24 часа".

Йотова каза, че в президентството научили за него след изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков.

Кирил Петков: Гоним 70 руски дипломати

"Сигурна съм, че има основание, след като е по информация на българските служби за сигурност, но можеше да бъде взето с отговорността на следващия кабинет, който и да е той. Нямаме информация какво е наложило още снощи да се вземе това решение", каза Йотова.

Радев коментира изгонването на руските дипломати

Йотова била изненадана донякъде, защото става въпрос за правила, за закони, за конституция. "Ние виждаме, че и законите, и конституцията се нарушават с лека ръка, но все пак нека да не забравяме, че имаше и други правителства, които в последните дни от своя живот сменяха бордове, назначаваха и уволняваха. Но за първи път, поне в моята политическа биография, виждам да се вземат такива решения, които имат външнополитически характер и уреждат двустранни отношения", коментира вицепрезидентът.

Тя изрази надежда, че това няма да доведе до скъсване на двустранните отношения с Русия.

Водещи новини

Още новини