Депутатите не намалиха ДДС на основните храни

share

Парламентът отхвърли на първо четене намаляване на ДДС ставката за основни хранителни продукти. За бяха 73,66 против,48 гласуваха въздържал се. Депутатите продължиха днес с разглеждането на законопроекта, тъй като вчера той бе отложен. Вчера разглеждането пропадна, защото от ИТН поискаха в зала да дойде представител на Министерството на финансите.

Цончо Ганев от "Възраждане" критикува, че 4 месеца управляващите не намерили кураж да разгледат в зала законопроекта. Повече от два месеца имаме бушуваща финансова криза не само в България, Европа, но и в света, каза народният представител. В този законопроект, по думите, се въвеждат мерки за бедните и болните у нас. Не искате да разгледате предложението за намаляване на ДДС върху малката потребителска кошница, подчерта Ганев.

Искрен Митев от ПП обясни, че казаното от него не е вярно. Мерки се вземат, обсъждат се в коалицията, посочи той. Народният представител дори очаква следващата седмица окончателно решение. И това НС не промени нищо за благосъстоянието на българския народ, отвърна Цончо Ганев. Правителството не работи и този парламент не работи пълноценно, допълни депутатът от "Възраждане". Пламен Абровски от ИТН поиска присъствието в зала на министър или зам. -министър на финансите.

НС гласува промени в Закона за ДДС и създава временна комисия за газовите доставки

Водещи новини

Още новини