От „Демократична България” поискаха спешна среща с "Продължаваме промяната"

bulphoto (архив)
share

Поредните облаци надвиснаха над коалицията. От „Демократична България” искат среща с мандатоносителя „Продължаваме Промяната” (ПП), за да обсъдят съвместното управление. От ПП призоваха да не се чертаят разделителни линии.  

„Хубаво е коалиционните партньори взаимно да се държим фокусирани върху това, което е нужно на България. Имаме конкретни кризи, които трябва да се решат”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната", предаде Нова телевизия.

Ген. Атанасов: Коалицията взе доста да скърца

Прагът на търпимост на ДБ беше достигнат след решението на парламента да ремонтира военна техника на Украйна, а не да изпращаме оръжие, както настояваха те.

 „Ние направихме това, което помоли президента Зеленски. Той имаше конкретни молби и изисквания. Ние се движим по този план”, обясни Калоян Икономов от ПП.

След церемонията пред Паметника на незнайния воин, Кирил Петков отказа да коментира кризите в коалицията. 

Поредната криза във властта се разчита по различен начин от управляващи и опозиция.

„Не искаме да свалим правителството, даже напротив. Искаме да бъдат взети мерки, за да има стабилен политически процес в страната”, заяви Атанас Атанасов от ДБ.

„Самата криза се съставя в най-голяма степен от некомпетентното управление на сегашната коалиция и ние предричаме, че ще се разпадне”, твърди Николай Дренчев от „Възраждане”.

„Моят призив е към опозицията - да не саботира действията на коалицията по време на война”, поясни Настимир Ананиев.

Водещи новини

Още новини