ПГ на ИТН поиска Националният план за въвеждане на еврото да бъде обсъден в парламента

Булфото (архив)
share

С декларация  в началото на днешното заседание на Народното събрание парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" поиска  Националният план за въвеждане на еврото да бъде обсъден в парламента. Декларацията от трибуната на парламента представи председателят на бюджетната комисия в парламента Любомир Каримански.

Той припомни,  че днес Министерският съвет ще обсъжда точка за приемане на Национален план за въвеждане на еврото в България.

Странно е, че този план не бе представен, да разбираме ли, че народните представители не искат да разглеждат Националния план за въвеждане на еврото, който е много по-съществен от Националния план за възстановяване и устойчивост, коментира Каримански. Странно е безмълвието на „Възраждане“, отбеляза той.

Липса на кворум провали заседанието на финансовата комисия

В програмата на парламента за днес е избор на двама членове на Съвета за електронни медии (СЕМ). Кандидатите за членове на СЕМ са Пролет Велкова, предложена от ПГ на "Демократична България", Тодор Беленски - от ПГ на "Възраждане" и Симона Велева - от ПГ на "Продължаваме Промяната".

Водещи новини

Още новини