Премиерът за военната помощ за Украйна: Не трябва да се чувстваме виновни, направили сме повече от други държави

Булфото (архив)
share

На брифинг в късния следобед днес, попитан дали при днешния си разговор с украинския министър на външните работи Дмитрий Кулеба е повдигнат въпросът за изпращане на военна помощ от България за Укрйна, премиерът Кирил Петков отклони въпроса, като каза, че Кулеба е благодарил на страната ни за приетия голям брой бежанци, предаде репортер на Novini.bg.

Другото, за което са много благодарни, е нашата адекватна позиция по темата за войната, и третото е за хуманитарните помощи, които вече сме изпратили. Той (Кулеба - б. ред.) каза: "Виждам, че имате критика, че може би част от българското общество очаква още, но съм готов да ви поканя, защото президентът Зеленски иска лично да ви благодари за позицията, която заема България". След тази среща почувствах, че всички действия на българското правителство до момента са абсолютно адекватни в тази ситуация, заяви Петков.

Попитан повторно дали въпросът е повдигнат на днешната среща с Кулеба или в телефонния разговор между Петков и Зеленски, премиерът каза: "Тази тема се опитва да е като футболен мач в българското общество, напред-назад. Това, което мога да кажа ясно, е, че хората са много благодарни за това, което вече сме направили. Не трябва да се чувстваме виновни, защото в сравнение с много от другите държави също сме направили много", каза още Кирил Петков.

Премиерът: България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави

Водещи новини

Още новини