Премиерът се качи на ТИР и обяви: Предлагаме над 600 млн. да се платят веднага на строителните фирми

Novini.bg
share

Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните фирми след санкция на парламента.Това заяви премиерът Кирил Петков.

"Истината е, че в този момент ние предлагаме над 600 милиона, което е около 50% от парите, да се платят веднага на строителните фирми. И останалите 50% да минават през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Последното нещо, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно", уточни той.  

По думите му предложението е „санирането на договорите” за първите 50% от парите да мине в четвъртък.

"При условие, че вторите 50% минават през парламентарен отчет и комисия", подчерта Петков. 

Той коментира и сагата около избора на шеф на БНБ, като изказа мнението, че трябва да има единна кандидатура, зад която да застанат всички коалиционни партньори. 

"Г-н Каримански има подкрепа на един от четирите. Това не е правилният начин да се взимат решения за толкова важни постове", добави министър-председателят.

По думите му правителството няма да действа самостоятелно по темата за РСМ, а решенията ще се взимат от Народното събрание. 

След като се спря, за да отговори на журналистически въпроси, премиерът се качи в ТИР, за да инспектира стария път през прохода "Витиня" и да се запознае от първо лице с проблемите на превозвачите.

Водещи новини

Още новини