Борислав Сандов представя платформа за намаляване на пластмасовите опаковки

Булфото
share

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов ще представи първата на Балканите партньорска платформа, насочена към постигането на националните цели в областта на управлението на отпадъците от пластмасови опаковки и прилагането на изискванията на европейската Зелена сделка.

Българската стопанска камара е домакин на събитието, по време на което ще бъде представена инициативата "Пластик пак" България, насочена към намаляване на отпадъците от пластмасови опаковки и оползотворяването на пластмасата като суровина в кръговата икономика на страната. "Пластик пак" България е част от разрастващата глобална мрежа "Пластик пак" Европа в Австралия и Нова Зеланция, Канада и САЩ.

Сандов: Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще

"Пластик пак" България е първата и единствена инициатива на Балканския полуостров, която успява да привлече толкова широко-представителна професионална общност за постигането на националните цели, заложени в областта на управлението на отпадъците.

Инициативата обединява производители на храни и напитки, търговци, пивовари, Асоциация Полимери, Камарата на химическата промишленост и рециклиращата асоциация.

Водещи новини

Още новини