Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни дайности при строежа на АМ "Хемус"

Булфото (архив)
share

Държавата дължи 34 милиона лева с ДДС за извършени строителни дейности при строежа на автомагистрала (АМ) "Хемус" за участъци 2 и 3.

Това стана ясно по време на посещението на заместник министър–председателя и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на пътния възел на главен път Плевен – Ловеч, за да инспектира строежа на участъка от АМ „Хемус“.

С него бяха и заместникът му Явор Пенчев, както и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев.

Министър Караджов за АПИ: Едва ли фирмите ще продължат ремонтите без пари

Борис Шалев от "Автомагистрали" ЕАД, ръководител на проекта за строежа на участъка, заяви пред министъра, че до края на годината е възможно да бъде пуснат в експлоатация първият участък - от пътен възел "Боаза" до п. в. Дерманци, както и зъвършен п. в. Плевен - Ловеч, а до средата на следващата - целият участък от п. в. Каленик до п. в. Плевен.

Вторият участък - от п. в. Делманци до п.в. Каленик, който е най-тежък, ще  бъде изграден до края на 2024 г. Лотове 4, 5 и 6 е възможно да бъдат завършени след 2025 година. За лотове 7, 8 и 9 няма готови проекти и не са започнали отчуждителни процедури.

Водещи новини

Още новини