Борисов: Да си пожелаем някой да направи тест за наркотици на управляващите

Фейсбук
share

Бившият премиер Бойко Борисов нарече управляващите "подли и лицемерни". Той говори пред партийния актив в Хасково.

В началото на изказването си Борисов иронизира министъра на културата Атанас Атанасов по повод публикуваня от него клип в социалните мрежи.

Ние сме в Хасково и вие излъчихте "просто Наско". И даси пожелая да влезе някой в парламента и в Министерски съвет да направи тест за наркотици на оправляващите и опозицията, каза още той. 

Видео на министъра на културата набира популярност в социалните мрежи

По думите му поведението на културният министър е подигравка с управлението на държавата. 

Промяната ще донесе това, че народът обеднява. Докато трае промяната от тези насадени отвън хора и цялата тази кампания срещу нас, защото нито е имало чекмеджета, нито злато, нито пари... Никога не съм имал къща извън Банкя.Но целият този комплект, финансиран от мутрите, доведе мутрите на власт, добави лидерът на ГЕРБ.

Просто и елементарно - грабят ви. Аз не се чувствам грешен. Усещате ли как ви грабят. Как не виждате? Една година не управляваме, а все ние сме виновни. А баща им Румен Радев не е виновен”, каза той.

Борисов коментира и ситуацията в Министерския съвет. 

В Перник в една дискотека минали едни като нашите и гледат бият се и ги питат: "Извинете, това частен бой ли е или и ние може да се включим. Та така - и ние от ГЕРБ питаме дали може да се включим в боя, допълни Борисов.

Вчера управляващата коалиция в лицето на Тошко Йорданов в бТВ лично го слушах, понеже чаках Томислав да гледам да ми достави радост на душата. Вчера щастлив петък - цял ден гледах Тошко Йорданов и Томислав Дончев. Тошко Йорданов каза, че премиерът убеждава ЕК, че юни ще вдигнем ветото през РСМ, каза той.

По думите му най-големият грях на Румен Радев е, че е разделил народа.

Сутринта Радев избухна: "Защо правихме КСНС – там не се ли обединихме всички партии в договора за добросъседство. Това го казва той, не го казвам аз", добави Борисов.

Бившият премиер коментира и темата с избор на управител на БНБ.

Дойде офертата за Каримански - или се откажи, или отивай на гурбет и освободи място на Гюров. Аз и Гюров го гледах, който каза за председателя на БНБ Митко Радев – изключителен човек, който много трудно намерихме и доведохме в България, че видите ли той бил виновен, че не контролирал носенето на чували, каза той.

Гледам и за бежанците - хаос. Всичко катастрофира и няма оправяне. Ще вземат милиарди, скъпи българи, или ще ви оставят на някого да ви оправя и да ви изпъва каиша. Но това няма да сме ние. Или веднага, или Радев да си носи отговорност, изтъкна Борисов.

Водещи новини

Още новини