Политолог: Подкрепата за правителството се свива дотам, че дори неговите симпатизанти се обясняват защо го подкрепят

Кадър БТВ
share

Има много малко събирателни точки между формациите в правителството. Тактиката от кръглите маси да се отлагат проблеми вече дава дефекти. За обществото става все по-видимо, че партиите са фиксирани около собствените си приоритети. Това заяви Христо Панчугов в студиото на “Тази сутрин” по БТВ.

“Проблемите на коалицията не са еднопорядкови. Имаме проблем с влизането във властта. Първоначално изглеждаше сякаш тези проблеми не съществуват, защото те се бяха договорили за принципни министерства. Второто е свързано с постигането на основните приоритети на всяка една от партиите. Тук проблемът е, че те просто са несъвместими. На всички партии им се налага да направят трудни политически ходове, а всяка партия не е готова да плати за тях”, коментира Румяна Коларова.

Според Панчугов големият въпрос е защо да се задържи това правителство, защото до този момент то показва неефективност.

Психиатър с интересен анализ за управлението на Кирил Петков

По думите на Коларова случващото се около МРРБ показва, че служебните правителства са направили “голям гаф”.

“Нагласите на българските избиратели преживява пречупване. То е свързано с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Избирателите не тържествуват вече, но част от тях имат нужда да обяснят, че не подкрепят това правителство. Подкрепата за управляващата коалиция се свива дотам, че нейните симпатизанти се обясняват защо я подкрепят”, обясни тя.

Панчугов беше категоричен, че формулата на коалицията е свързана с управление на министерствата като “феодални царства”.

Водещи новини

Още новини