Започва проверка за катастрофата с военния камион

Булфото
share

Започва сериозна проверка за инцидента край Резово, при който днес следобед, в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охраната на българско-турската граница, товарен автомобил от Въоръжените сили, с висока проходимост, е претърпял пътен инцидент. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти. Той го определи като нещастен случай.

"Говорих и с министър Рашков, както и че превозното средство е било на Министерството на отбраната", коментира министър-председателят. Той каза, че съжалява за случилото се, но е инцидент, който трябва да се разследва внимателно.

По думите му, на премиера е докладвано, че загиналите са мигранти. Петков допълни, че със стоплянето на времето отново се засилва натискът по границата, ще се засили и охраната. 

Военен камион катастрофира в Бургаско, има загинали и ранени

По информация на Министерството на отбраната, загинали са двама чужди граждани, превозвани в автомобила. Други десет са ранени и са настанени в болница. Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които - водач на камиона. Двамата са с повърхностни наранявания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен преглед. 

Премиерът Кирил Петков присъства на церемонията "Годишни награди за отговорен бизнес-2021 г.", предаде БТА.

35 задържани мигранти имало в катастрофиралия военен камион

 

Водещи новини

Още новини