Жан Виденов: ГЕРБ пак ще е във властта

share

Тезата за пълно отстраняване  на ГЕРБ от властта в следващия парламент чрез широка коалиция на всички останали не е реалистична.

Това заяви в Кърджали експремиерът Жан Виденов, цитиран от "Стандарт". Той участва в кръгла маса по проблемите  на интегрирането на имигрантите от трети страни  у нас.

Според него ГЕРБ пак ще е във властта като очевидно най-силна политическа  партия. ”Смяна на  основната управляваща с основната  опозиционна партия не е възможно. Който е избрал да му е крайна опозиция и не го приема по никакъв начин, вероятно  ще остане извън  управленските гарнитури", прогнозира Виденов.
 
Експремиерът  на социалистите коментира, че коалиционните  управления у нас са много проблемни. Той изрази опасения, че след парламентарните избори догодина  може да се наблюдава  политическа нестабилност, което да наложи преминаване през серия предсрочни избори докато се стигне до някакъв еднопартиен  или двупартиен кабинет. Дано само не повторим гръцката  обстановка  с тежки  финансови последици, заяви още  Жан Виденов.

Водещи новини

Още новини