Президентът назначи Христо Алексиев за свой секретар по икономика

Булфото (архив)
share

Със свой указ от днес президентът Румен Радев назначи Христо Алексиев за секретар по икономика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Христо Алексиев е магистър по икономика от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Притежава редица допълнителни  квалификации и сертификати от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес училището на Оксфордския университет и други международни образователни институции. 

Транспортният министър: Заради инцидента с „Вера Су“ ще променим плавателните пътища

През годините е заемал позиции като икономически експерт и консултант по проекта за изграждане на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на директорите на Зона за обществен достъп в "Пристанище Бургас", председател на съвета на директорите на "Пристанище Бургас" ЕАД и председател на управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Бил е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев през януари 2017 година. От септември до декември 2021 година отново е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство, назначено от държавния глава.

Водещи новини

Още новини