Бивш правосъден министър: Случващото се покрай ареста на Борисов е притеснително

БТВ
share

България е държава, която от доста време се бори за върховенството на закона. Това означава, че ако има ограничение на движението 40 км/ч, всички трябва да се движат с 40 км/ч, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на правосъдието Антон Станков.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Това, че някой някога е правил безобразия, не означава, че следващата власт има право на същите неща. Едното беззаконие не оправдава друго беззаконие, заяви той по повод арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Аз съм гласувал за това правителство, но това, което се случва в момента, ме притеснява в няколко аспекта. Разбрах, че делото е разпределено в Софийската градска прокуратура, а компетентната прокуратура е специализираната, която е обявена за закриване. Притеснява ме и начинът, по който е разпитан Васил Божков от Дубай. Аз не познавам такъв процесуален ред. Третото огромно притеснение е намесата на европрокуратурата. България според мен влиза в огромен международен скандал, защото европрокуратурата е създадена да решава проблеми на Европейския съюз, а ние използваме името ѝ за някакви дребни цели на фона на всичко, за което е създадена тя, посочи Станков.

В тази държава трябва да се спазва законът, независимо кой е на власт. Аз не съм изненадан от ареста на Борисов, той трябва да носи отговорност, но това трябва да стане по законов ред. Няма лош закон. Всеки закон може да бъде приложен със съответната мъдрост и съответното знание, каза още бившият правосъден министър.

Ето как Борисов бе съпроводен до ареста

 

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Водещи новини

Още новини