Румен Радев: Очаквах повече от Стефан Янев като министър на отбраната

bulphoto (архив)
share

Стефан Янев беше успешен министър-председател в един труден момент. Именно неговото правителство започна промяната и показа, че страната може да се управлява по друг начин. Той върна надеждата на хората. Това правителство организира честни избори, които докараха сегашните управляващи на власт. Но като министър на отбраната очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия, и като работа по процесите за модернизация. Това заяви държавният глава Румен Радев преди участието си в церемонията по връчване на годишните награди за български производители „Златна мартеница“, предаде репортер на Novini.bg.

"Понеже за пореден път вървят някакви слухове за някакъв мой политически проект, искам да заявя, че не правя нов проект, изпълнявам стриктно конституционните си задължения", подчерта президентът.

Янев с видео във Фейсбук. Обърна се към Петков: Аз не съм твой министър

"Познавам работата на г-н Заков. Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да предложи решения на сложните процеси", подчерта Румен Радев.

"Разбира се, очаквам да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси. От Брюксел не винаги човек може да добие реални представи. Очаквам политиката в сферата на отбраната да отстоява българския интерес и да води до реални резултати. Изпълнението на приетите мерки са критично важни. Тази братоубийствено срамна агресия, тази война, заслужава санкции. Що се отнася до военно оборудване - това е решенеи в правомощията на българското правителство", завърши той. 

Водещи новини

Още новини