Петков: Това правителство не може да е залог

Булфото
share

Премиерът Кирил Петков заяви от трибуната в НС, че това правителство не може да е в залог.

"Когато трябва да използваме автобуси през нощта, за да изкараме наши сънародници, когато жени и деца се крият по мазетата, а конвой се готви да навлезе в една столица - то това се нарича война, а не операция. Не можем да сведем глава и да кажем: нека великите сили да се разправят, ние ще казваме и ще взимаме ясна позиция", добави още той.

По думите му няма да позволят никой министър да прави собствено мнение по темата с войната в Украйна и това е причината за поисканата оставка на Стефан Янев.

Посланик Драгомир Заков не само познава системата за сигурност, но и системата познава него. С тези думи премиерът Кирил Петков представи номинацията за нов военен министър пред депутатите. Накратко той съобщи и биографията на Драгомир Заков, който е предложен да оглави Министерството на отбраната, след като досегашният министър Стефан Янев бе освободен с решение на правителството.

НА ЖИВО: НС с извънредно заседание за оставката на министър Янев, скандалите започнаха

Петков отбеляза, че в последните години Заков е работил за налагане и утвърждаване на системен подход за вземане на решения в системата на отбраната, както и за повишаването на противодействието на дезинформацията. Той подчерта солидния опит, който номинираният за министър има. 

Водещи новини

Още новини