Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на държавния бюджет

Булфото (архив)
share

Парламентът удължи заседанието си до приемането на второ четене на държавния бюджет за 2022 г.

Настимир Ананиев от "Продължаваме Промяната" поиска удължаване на работното време до 18:00 часа, а Петър Петров от "Възраждане" - до приключване на второто четене на държавния бюджет. Първоначално на гласуване беше подложено предложението на "Възраждане", което първо беше отхвърлено, а след това, при повторното гласуване, беше прието с 83 гласа "за", 4 "против" и 43 въздържали се.

НС: ГЕРБ-СДС призоваха този бюджет да бъде изтеглен. Връщаме държавата в полза на гражданите, казаха от властта

Георги Свиленски ("БСП за България") поиска да бъде гласувано и предложението на "Продължаваме Промяната", но председателстващият заседанието не го подложи на гласуване, заради приетото вече предложение за по-дълго работно време.

Депутатите все още обсъждат рамката на държавния бюджет на второ четене, и управляващи и опозиция обосновават предложенията си за промени в приходната и разходната част.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански ("Има такъв народ") предложи да бъдат отделени допълнителни 5 млн. лева за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта в планински и други райони, и така сумата да нарасне на 55 млн. лева.

Според него така ще се удовлетворят предложенията, направени от опозицията по отношение на общините.

Водещи новини

Още новини