Йорданова за бюджета на Прокуратурата: Ще могат да изпълняват основните си функции

Novini.bg
share

Предвидените бюджетни средства няма да препятстват изпълнението на основните функции на Прокуратурата. Това заяви в кулоарите на Народното събрание правосъдният министър Надежда Йорданова.

„Вярвам, че предложението е направено въз основа на анализ. Трябва да има прозрачно разходване на бюджетните средства. Аз също задавам въпрос: кое обуславя разходите на Прокуратурата за почивни бази и обучение да са два пъти повече от общата стойност на средствата за съдилищата“, попита тя.

По думите й истинският въпрос е за това как нашите общи пари от данъците ни се разходват публично, прозрачно и ефективно.

Гешев за прехвърлянето на пари от прокуратурата към БАН: Поредната смешна политическа атака

„България отделя най-висок процент от БВП за сектор „Правосъдие“. Нито имаме резултати от борбата с корупцията на високите етажи, нито имаме усещане за справедливост в обществото. Вчерашните резултати от социологическите проучвания показват какво е доверието. Дебатът относно това как се харчат средствата на Прокуратурата трябва да бъде воден и аз го подкрепям. Буди безпокойствие, че към настоящия момент подходът за програмното бюджетиране в съдебната власт не е въведен ефективно, какъвто ангажимент сме поели“, заяви правосъдният министър.

Водещи новини

Още новини