Бучковски: Няма да влезем в ЕС, ако трябва да признаем, че Гоце Делчев е българин

Нова телевизия
share

Няма да влезем в Европейския съюз, ако трябва да признаем, че Гоце Делчев е българин. Това каза пред Нова телевизия Владо Бучковски, който беше уволнен от поста специален преговарящ с България, в отговор на въпрос какво би се случило, ако България заяви, че настоява Северна Македония да признае, че Гоце Делчев е българин като условие по пътя им за членство в Европейския съюз.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1274

Идвал съм и преди пред паметника на Гоце Делчев заради почитта, която имам към него и заради начина, по който ние македонците израснахме – с мита, легендата за великия апологет Гоце Делчев, който е в основата на самостоятелността на македонската държава. Но от друга страна Гоце се бореше за свободата не само на Македония, но и на Одринско. Той е големият революционер, който според мен е тази фигура, която показва нашата обща история, добави той.

По думите на Бучковски и в Македония, и в България има сили, които не се радват на това, че сега новите премиери се опитват с нова методология да начертаят пътя към връщането на доверието.

Освободиха Бучковски като преговарящ на РСМ с България

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1274

Водещи новини

Още новини