ИТН и ДБ застават зад премиера Кирил Петков, обявиха депутати

Novini.bg/ Булфото
share

Коалиционните партньори от "Има такъв народ" (ИТН) и "Демократична България" (ДБ) застават зад премиера Кирил Петков, коментираха пред журналисти в кулоарите на парламента народните представители Ивайло Мирчев (ДБ) и Станислав Балабанов (ИТН).

Според тях прокуратурата демонстрира институционален натиск. Балабанов бе категоричен, че Конституционният съд си е свършил добре работата във връзка с правото на правосъдния министър да иска оставката на главния прокурор.

Петков: Обществото очаква оставката на Иван Гешев

Депутатът отбеляза обаче, че е песиместично настроен за това, което предстои да се случва във Висшия съдебен съвет. Да се надяваме, че ВСС ще се вслуша и в правосъдния министър, и в Конституционния съд, добави Балабанов.

Той посочи, че може би Иван Гешев продължава да си мисли, че е недосегаем. Аз съм убеден, че с последователност и с идеите, които имаме ние като коалиционно правителство за съдебна реформа, дните на този главен прокурор са преброени, добави депутатът.

Ивайло Мирчев каза, че явно Гешев се е самозабравил. "Коалицията застава изцяло зад премиера Кирил Петков в тази ситуация", добави той.

Според Мирчев оставката на Сотир Цацаров от поста председател на антикорупционната комисия е първата стъпка в посока на съдебната реформа. "Конституционните промени ще бъдат изключително трудни и затова направихме комисията, за да може да има диалог с останалите партии и много държим на този диалог", каза още той.

Водещи новини

Още новини