"Засилване на общата ни сигурност". Висш US дипломат в София

Фейсбук
share

Висш дипломат от САЩ посети София. Дерек Шолей проведе среща с US посланикът у нас Херо Мустафа и министърът на отбраната Стефан Янев. 

"По време на своето посещение в България, съветникът на Държавния департамент Дерек Шолей отдели време да се запознае с фантастичната история и култура на страната домакин.

Дерек Шолей е тук, за да продължи стратегическия диалог между САЩ и нашия доверен партньор България по въпроси, вариращи от сигурност до просперитет", съобщиха от посолството. 

Шолей обсъди със своите български домакини широк спектър от теми, свързани със стратегическото надграждане на стабилните връзки между нашите два народа, засилването на общата ни сигурност и просперитет, както и продължаването на нашето тясно трансатлантическо взаимодействие в подкрепа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, информират от посолството на САЩ. Посещението на Шолей в София е в продължение на двустранния Стратегически диалог между България и САЩ, чието начало беше сложено през януари 2020 година.

Снощи и министърът на отбраната Стефан Янев се срещна със съветник Шолей. 

Какво си казаха тук:

Янев се срещна със съветника на Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей

 

Водещи новини

Още новини