Елена Йончева: България трябва да е непрекъснато под наблюдение, за да се гарантира върховенството на закона

Кадър: БТВ
share

Срещата с Кирил Петков  и Иван Гешев беше изключително ползотворна. За първи път властите бяха отворени за диалог. България трябва да е непрекъснато под наблюдение, за да се въведат работещи механизми, които да гарантират върховенството на закона и свободата на медиите. Това заяви евродепутатът Елена Йончева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Пред евродепутатите бяха представени основните законодателни промени, които предстоят в България и как ще бъдат намерени механизмите срещу големите корупционни схеми, в които участват големите на деня", подчерта тя.

Гешев разкри защо се бавят разследванията по "Барселонагейт" и златните кюлчета

"Когато говорим за корупция тук в ЕК много трудно се разбираше за какво точно ставаше за въпрос. В схемите в България се ограбва част от националното богатство", обясни Елена Йончева.

Във връзка с придобилите популярност разследвания срещу бившия премиер, Йончева заяви: "Делата продължават, разследванията продължават, включително и „Барселонагейт“. Ние ще настояваме да има конкретни отговори защо тези дела още не са затворени".

Йончева подчерта, че ЛИБЕ ще следи всички процеси в България. "Наказателните процедури трябва да бъдат само превантивна мярка, за да накара всяка държава да спазва върховенството на закона", подчерта тя.

Водещи новини

Още новини