Министърът на правосъдието: Има сигнали за нарушения от страна на главния прокурор

Кадър - бТВ
share

Има сигнали за нарушения от страна на главния прокурор, които могат да са аргумент за отстраняването му. Когато изясним всички факти и обстоятелства - ще съобщим резултатите. Подготвяме механизми за отстраняването му. Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова е ефира на бтв.

По думите ѝ сигналите са различни и са във връзка с неосъществяване на контрол в определени случаи, за начина на организиране и провеждане на наказателното производство и въпроси относно конкретни негови решения и действия.

Трябва да се промени начинът на работа на ВСС, трябва да се премахнат така наречените кариерни бонуси, категорична е още тя.

Цацаров разкри подробности за отнетия допуск, имало и натиск върху ДАНС

Що се отнася до оставката на Сотир Цацаров, тя заяви, че има един много ясен факт и това е, че в България започна да има контрол на достъпа до класифицирана информация. Г-н Цацаров може би е усетил накъде отиват нещата и е решил да изпревари събитията. КПКНОПИ ще бъде реформирана със или без г-н Цацаров. Оставката му по никакъв начин няма да забави или да промени начина за функциониране на антикорупционната комисия. Оставката и отнемането на допускът до класифицирана информация няма да спрат или да забавят сигналите в Комисията.

По думите ѝ изборът на съдия Галина Захарова за председател на ВКС е най-доброто нещо, което се е случвало през последните години в съдебната ни система. Тя заяви, че няма как да има съпоставка между конкурсът на Иван Гешев и този на Захарова. Нямаме ефективно разследване на спорните въпроси за пачките, за КТБ, нямаме ефективно разследване около Делян Пеевски. 

Водещи новини

Още новини