От НС отговориха кога и къде е правен тестът на Никола Минчев

Булфото (архив)
share

От Народното събрание с подробности за КОВИД теста на председателя на парламента Никола Минчев и отговори за неяснотии по разпространения документ. 

Във връзка с постоянно задаваните въпроси относно резултатите от тестовете на председателя на Народното събрание Никола Минчев бихме искали да Ви уведомим за следното:

Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“, който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София.

Проф. Ангелов: Председателят на НС дължи отговори за теста си. С действията си "обезглави" държавата!

Като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС. 

Г-н Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото.

Водещи новини

Още новини