Петков излиза от карантина в петък и кани представители на протестиращите на разговор

Булфото (архив)
share

Много съжалявам, че съм под карантина, защото с удоволствие бих отишъл да говоря с хората на площада. Това заяви премиерът Кирил Петков относно протеста на „Възраждане“ пред Народното събрание. 

По думите му той уважава правото на протест, като той самият е участвал в редица демонстрации като гражданин. 

Опит за щурм на парламента: Стигна се до сблъсъци между протестиращи и полицаи

„Част от протестиращите не вярват в мерките, не вярват в COVID. Призовавам ги да излязат с 10 човека и след като изляза от карантината в петък – ще седна на разговор с тях за един нов модел за преодоляване на следващата вълна“, посочи Петков. 

Премиерът обясни, че е абсолютно здрав и няма никакви симптоми на коронавирус след КСНС, където стана ясно, че председателят на парламента Никола Минчев е с положителен тест.Той беше категоричен, че правителството не работи под натиск и при рекордната заболеваемост в момента - не може да се отмени зеленият сертификат.

Петков обясни, че не е разговарял с вътрешния министър Бойко Рашков относно охраната на протеста.

Отрупаха централния вход на НС с маси, депутат от ДБ: Това не бива да се случва!

"Аз съм участвал в много протести и знам, че това е начинът на хората да изразят своето мнение. Уважавам формата на протест като форма за изказване на обществено мнение, но винаги ме боли, когято видя пострадали. Това е жалко", заяви премиерът, но пред БНТ. 

Той призова да не се разделме на различни групи, а когато става дума за живота здравето на българите, да се обединим и да говорим заедно, призова премиерът.

Пред БНР премиерът заяви, че зеленият сертификат няма да бъде отменян, но апелира да се направи работна група. 

Водещи новини

Още новини