Министър Николай Събев посети завода за локомотиви в Русе

Facebook
share

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев е посетил в Русе единственото предприятие в България, което произвежда нови локомотиви, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

Това е първата обиколка на министъра в железопътен обект, където се извършват модернизация и поддръжка на подвижен жп състав.

Събев се е запознал с работния процес, като е установил, че предприятието е чисто, модерно и с добре организирана дейност.

Николай Събев: БДЖ ще излезе на печалба с елементарна математика и моделиране

По време на обиколката е станало ясно, че в изпълнение на сключен договор за модернизация на два теснолинейни локомотива между БДЖ и жп завода на стойност 4 022 600 лева се очаква първият да бъде готов в началото идната година.

Модернизацията включва локомотивите да са с изцяло обновено вътрешно оборудване. Извършваните ремонтни дейности отговарят на екологичните норми, като за втория локомотив те ще стартират съвсем скоро.

Николай Събев е изразил отново своята позиция, че развитието на екологичен железопътен транспорт е водещ приоритет на министерството и ще се положат всички усилия за това.

Водещи новини

Още новини