Пълна прозрачност в работата на Николай Събев. Новият транспортен министър не иска уволнения, а реформи

БНТ
share

Ръководители, които заемат позиции във ведомства и предприятия, които са с лошо качество на работа, не са ръководители. Това заяви пред БНТ новият транспортен министър Николай Събев.

Ресорният министър иска да види нови ръководители, които искат и имат желание да направят реформа. Все още няма фаворит за поста шеф на БДЖ - Пътнически превози.

Освободиха от длъжност директора на "Пътнически превози" в БДЖ

Очевидно е, че ще има промени, но ако вие се фокусирате само върху ръководните позиции, то това не е реформа, а само кадрова промяна. Реформата е свързана с това, че транспортната система в България трябва да е ефективна, хората да са доволни. Ние не целим да уволним едни хора, а други да дойдат. Моля, наблюдавайте действията ни, за да видите дали е така, апелира Събев.

Той държи новите хора, които идват и искат да променят системата, те да бъдат годни да го направят. Само Събев няма да може да направи реформата, ако няма силен екип от съмишленици, с които заедно да направят промените. 

Николай Събев: Ще ускорим икономиката в областта на транспорта и ще съкратим времето за превоз на пътници и товари

Николай Събев увери, че ще има ясна комуникация с медиите и обществото, за да знаят какво е започнало, кога и какъв е резултатът. Министърът настоя за време, може да я направи реформа с екип, правителството същи може да направи реформите с екип, но искат време. Той има нужда да "влезе в кухнята" на документите и след като се запознае с всички, ще каже какво е състоянието на транспортната система и какви са стъпките, които трябва да се предприемат.

Транспортният министър увери, че работата ще му е прозрачна за това да има гражданско общество в България. 

Водещи новини

Още новини