Стефан Софиянски обяви кои трябва да са приоритетите на новото правителство

Булфото архив
share

"Правителството трябва да се съсредоточи върху Плана за възстановяване. Правителствата на Борисов не успяха да отлепят България от последното място в Европейския съюз по икономически показатели. Това бяха хора, некомпетентни и не на местата си, не си вършеха работата. Затова изостанахме много. По тази причина първият приоритет трябва да е икономиката. Трябва да сме водещи в земеделието. Основната ос, около която трябва да се гради, е Планът". Това коментира бившият премиер и кмет на София Стефан Софиянски. 

Според него конфликтът в Плана ще бъде основно при съпротивата на синдикатите относно закриването на въглищните централи. 

Софиянски допълни, че е хубаво оставането на Бойко Рашков начело на МВР. 

Кирил Петков към КЕВР: Защо предложенията за поскъпване на тока и газа идват точно в първия ден на новия кабинет?

"Прокуратурата воюва не само с МВР, но и с правосъдното министерство. Очевидно се очертава конфликт между институциите, който трябва да се реши. Пътят е в изясняване на позициите, а не конфликтът да тече през средствата за масова информация. Тук сериозна роля трябва да играе министърът на правосъдието и президентът", подчертава Софиянски пред БНР. 

Според него философията на едно управление не е противопоставянето, а как да работим заедно. 

По думите му структурата на Министерския съвет се раздува, а в администрацията не трябва да има съкращения, по-скоро да се осмисли нейната работа и тя да стане по-ефективна. 

Водещи новини

Още новини