Даниел Лорер: Очаквам до броени дни да имаме редовно правителство

БТВ
share

До броени дни ще имаме редовно правителство, по мои изчисления. Също така ще знаем структурата на Министерски съвет и повечето имена на предложениете от различните партии министри.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Даниел Лорер. 

Кирил Петков анонсира две нови министерства

"Все още има много държавни предприятия. Те са били съществена част от българската икономика и вероятно още дълго време ще останат такива. С тях ще се занимава Министерството на държавните предприятия. За мен в дългосрочен план не трябва да има мега държавни холдинги - ДКК, ВиК холдинг, Автомагистрали. Всички видяхме по какъв механизъм работят те и как на финала изчезват едни пари. При тези дружества има голяма непрозрачност и до ри министър, който има желание да реформира това, не може да се справи. В дългосрочен план тези дружества трябва да се реформират и оздравят. Това е записано и в коалиционното споразумение. Едно разделяне на Министерството на икономиката цели постигането на по-голяма ефективност", коментира той идеята Министерството на икономиката ще бъде разделено на две - Министерство на иновациите и растежа и Министерство на държавните предприятия. 

30 000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация за година, обяви Асен Василев

"Всеки един министър трябва да е готов да работи на висока скорост, за да покажем резултатите, които очаква обществото. Изключително важно е да реформираме КПКОНПИ и тя да контролира работата на всяко едно министерство и министър. Предложили сме един човек от ПП да следи за работата на всяко едно министерство, защото все пак ние сме мандатоносители. Не знам каква е реакцията на другите партии по този въпрос. Българският избирател ни постави на първо място и ние носим отговорност. Това е идеята на това предложение. Ще видим дали ще се реализира и под каква форма", добави Даниел Лорер. 

Кирил Петков разкри коя е била единствената точка на напрежение между коалиционните партньори

"Нашата антикорупционна кампания ще бъде много силна. И в парламента, и в изпълнителната власт. Другото изключително важно нещо е ковид пандемията. Нашата цел ще е да обясним правилно и добре на обществото ползите от ваксинацията. Ние сме на второ място по смъртност в света. Това е потресаващо и е страхотна загуба за България. Аз съм изключително горд, че ПП ще носи отговорността за Министерството на здравеопазването. Никой друг не искаше това министерство. Борбата там ще е тежка, но ние ще я изнесем и с това ще допринесем за развитието на България", завърши Лорер. 

Водещи новини

Още новини