ДПС още решава дали да подкрепи правителство на ПП

share

Пред президента заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в няколко кризи. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите за формиране на правителство, предаде репортер на Novini.bg.

„В тази връзка в страната има нужда от стабилност. Българските граждани очакват от политиците решаване на техните проблеми, повишаване на стандарта на живот и спокойствие“, подчерта той.

Мустафа Карадайъ към Румен Радев: Политическата криза е факт, въпросът е как да я преодолеем

„Има политическа криза, криза на демокрацията, криза на държавността. В момента според нас, за преодоляването на кризата в основата на всичко стои думата „диалог“, посочи Карадайъ.

Един от въпросите, които му бяха зададени, бе свързан с изказването на Христо Петров - Ицо Хазарта, че в ДПС има депутат, който е охранител. Запитан дали това е вярно, Карадайъ отговори, видимо разгневен: "Мен ли визирате? Да, охрана съм! На всички български граждани, на правата и свободите на българските граждани, на човешките права, на гражданските и на политическите права и свободи на българските граждани. Не само аз, а и цялата ни парламентарна група, цялото ръководство на партията, сме охрана".

На въпрос как ще гласува ДПС за правителството, лидерът на движението заяви: „Тепърва ще видим какво ще се предложи като програма, както и персоналния състав на правителството“.

Той каза също, че ДПС би подкрепило реформа в съдебната система.

„Не е лошо да се влиза в НС със зелен сертификат. Така ще дадем пример на гражданите и ще им покажем, че сме отговорни“, заяви още лидерът на ДПС.

Водещи новини

Още новини