От ДПС отново атакуваха Радев и обявиха: В следващото НС задължително трябва да има правителство

БТВ
share

Няма гняв към президента. Има притеснение за това, че Румен Радев руши демокрацията и държавата. Президентът зададе провокативен въпрос по време на КСНС и ние няма да мълчим, защото ДПС е партия, която е мачкана през тоталитарния режим. Ние знаем цената на свободата, грамотни сме и ще сезираме всички за нарушенията на Радев и служебното му правителство. Нека влезем в предизборна кампания и ще предоставим всички документи, които имаме, на компетентните органи, както и нашите европейски партньори. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов по повод напрежението между движението и президента Румен Радев. 

Йордан Цонев: Ще има последствия за Радев заради въпроса към Карадайъ за родината-майка

"ДПС няма вражда и не воюва с никого. ДПС воюва единствено за демокрацията и то по мирен начин. Ние започваме борба за възстановяване на демокрацията, правовия ред и конституциалността в държавата. Купуването на гласове е нещо много вредно и трябва да се води борба срещу него, но служебното правителство използваше тази борба, за да се прилагат репресии и тормоз", добави той. 

Депутат от ДПС към Рашков: Поздравям ви за катарзиса след „Танковете да дойдат“

"В следващото Народно събрание задължително трябва да има правителство. Всички хипотези и възможности не са изключени включително и кабинетът да е подкрепен от ДПС, ГЕРБ и БСП, но когато има диалог - истински и градивен диалог. Протестните партии се провалиха да формират редовен кабинет. ДПС никога не е атакавуло Кирил Петков и Асен Василев. Атакували сме техни политики и грешни действия. Моделът на ГЕРБ от последните 12 години най-накрая трябва да се разгради. Мисля, че успяхме в последния парламент да помогнем това да се случи чрез актуализацията на бюджета

Водещи новини

Още новини