Драгомир Стойнев: Живка Железова трябва да обяви конфликт на интереси по темата с изслушването на министъра на енергетиката

Булфото
share

Живка Железова трябва да обяви конфликт на интереси по темата с изслушването на министъра на енергетиката. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна в процедура по начина на водене. Живка Железова е вносител на проекта за изслушване на министъра за Директива 2018/2011/ЕО.

"Може би трябваше да подсетите г-жа Железова, че трябва да обяви конфликт на итнереси. Тя съдружник ли е във фотоволтаична централа?", попита Стойнев. Той отправи критика, че цялото Народно събрание ще се занимава с някакъв частен въпрос. Водещата на заседанието Росица Кирова заяви, че приема забележката на Драгомир Стойнев. "Нямаше как да зная и да предупредя, когото и да е", каза още Стойнев.

От своя страна Живка Железова от "Има такъв народ" заяви, че не приема конфликт на интереси. "В случая говорим за директива, в момента вие премествате фокуса, затова че България ще бъде санкционирана", каза още Железова.
Министър Тодоров изрази неудовлетворение от състоянието на летище "София"

Драгомир Стойнев обяви, че дали някой приема или не приема, може да го каже в къщи. "Тук е българският парламент и той трябва да декларира собственик ли е в дружество. В този случай вие сте собственик на това дружество. Идеята е по-скоро няма нищо лошо в това, колежке, просто трябва да излезете и да декларирате конфликт на интереси", каза още Драгомир Стойнев в друга процедура по начина на водене.

Росица Кирова заяви, че Живка Железова ще декларира конфликт на интереси, когато зададе въпрос за възобновяеми енергийни източници.

Водещи новини

Още новини