Кирил Петков - най-харесваният министър, когото хората искат и за премиер

Bulphoto, архив
share

С приближаването на (не)избора на ново редовно правителство все по-често в публичното пространство се прокрадва въпросът - ами какво, ако служебният кабинет остане начело на държавата, а някой от сегашните министри стане премиер? В социалните мрежи не от скоро има фейсбук групи, които са създадена в подкрепа на властта. Името на Кирил Петков пък се посочва като най-добрият вариант за премиер. 

Няколко са страниците, в които може да прочетете отзивите за работата на служебния министър на икономиката. В едната група вече има над 30 000 членове.

Той е млад, трудолюбив, със сериозно образование. Хората се впечатляват от това, че Кирил Петков има смелостта да е партийно независим и да изказва свободно позициите. Той застана открито зад протестиращите срещу бившите управляващи. Като министър не се притесни да назове проблемите, без да прибягва обаче до безпочвена критика. И най-важното - говори конкретно, за конкретни промени. 

Служебните министри вероятно ще си тръгнат, но тези политики трябва да останат

Във фейсбук групата "Кирил Петков за Министър Председател на Република България" привърженици на икономическия министър продължават да се множат. В нея се споделят публикации от медийни изяви на Петков. Говори се за нещата, за които той е спомогнал да се случат в държавата въпреки краткия срок, в който заема поста в икономическото министерство.

Кирил Петков бе персонално атакуван от "Има такъв народ" (ИТН) след изказване на съпредседателяна "Демократична България" Христо Иванов, според когото икономическият министър и финансовият имат място в бъдещото управление на страната. Хората на Слави Трифонов реагираха като ожилени и на свой ред се опитаха да злепоставят Петков и когата му Асен Василев. И двамата обаче са били поканени от ИТН да станат част от тяхно правителство, но са отказали. 

На всичките нападки, Кирил Петков отговори така:

"Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата как се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме. Събрахме знание и това знание ще го използваме под една или друга форма, за да бъдем гарант по някакъв начин. Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има много по-голям потенциал"

Още по темата - вижте и в това видео:

Водещи новини

Още новини