Кандидатът на ИТН за финансов министър: Няма съмнение в сряда как ще гласуват депутатите

Кадър - Нова телевизия
share

В нашата партия всичко се случва практично и бях предложен за министър след края на първия проектокабинет. Това заяви номинираният финансов министър от ИТН Пламен Данаилов пред Нова телевизия.

По думите му излишни чувства и емоции няма как да бъдат вкарвани. Всички проектоминистрите се познават и са работили денонощно програмата за изборите. "Зад програмата стои много труд и това, което е представено е най-важното нещо, което трябваш да стигне като послание до избирате", посочи Данаилов.

Той познава Петър Илиев и смята, че няма съмнение в сряда как ще гласуват народните представителите.

Ива Митева: Има възможност за смени в кабинета на ИТН

"Всички ние от ИТН ще подкрепим структурата и състава на Министерски съвети, подчерта Данаилов. Пламен Данаилов увери, че кандидатът за премиер Пламен Николов може да се справи, ако му бъде даден шанс и време.

Очакваме подкрепа от партиите, които имаме обща визия и цел, с които да се случат промените и реформите", очаква Данаилов.

Всеки депутат и народен представител да гласува по съвест и както прецени, призова Данаилов. Той посочи, че диалогът с другите партии никога не е спирал, а разговорите са продължавали всеки един ден. Има голяма вероятност да отидем втори предсрочни и трети парламентарни избори през настоящата година, ако не ни подкрепят, предупреди Данаилов.

Според него не е добре през новата година страната да влезе без приет бюджет. Не е фатално, но не е добре да няма приет бюджет през 2022 година, изтъкна Данаилов.

Той смята, че една актуализация може да бъде направена много бързо, защото в настоящият проект за актуализация липсват пари за болнични.

Пламен Данаилов увери, че пари в бюджета има. Той уточни, че ще бъдат подкрепени запазване на данъчните ставки такива, каквито са към настоящия момент. Във връзка с влизането на страната в Еврозоната, Пламен Данаилов заяви, че не е въпрос само на наше желание, а и на партньорите от Брюксел. На него му се струва трудно постижимо 2024 година страната да влезе в юни Еврозоната.

 

 

 

Водещи новини

Още новини