Доц. Чорбанов и Тошко Йорданов се усъмниха във ваксините срещу COVID-19

Булфото, архив
share

Напрегнато беше в пленарната зала вчера, когато се разискваше ваксинацията срещу коронавируса. По време на изслушването си министър д-р Стойчо Кацаров обясни, че не е привърженик на задължителните ваксини, но е категоричен, че хората трябва да се имунизират, защото това е лична и обществена защита.

Депутатите от Има такъв народ Тошко Йорданов и доц. Андрей Чорбанов обаче коментираха, че имат съмнения. Според Йорданов имало данни за инсулти след имунизация срещу коронавируса. Той каза, че е готов да даде информация на министъра. 

"Ще ви ги дам, нямате никакъв проблем, ще ви ги докарам на крака болните", обърна се той към Кацаров.

Министърът на здравеопазването на свой ред обясни, че има система за страничните реакции и всеки може да докладва. Той обясни, че се следи за състоянието на пациентите.

Проф. Ангелов: Противниците на ваксини използват страха ви, а Кацаров е търговец

Скептичен към ваксините срещу COVID-19 очаквано бе и доц. Чорбанов. Той все пак каза, че не е против ваксините като цяло, но има резерви точно към тези.

"Явно е, че ваксините не работят толкова добре. Тогава защо дисциплинирани нации като Великобритания са в червената зона. Ние бидейки последни сме в зелено. Казват, че ни остават 40 дни преди рязък скок на новозаразените, ами предпочитам тези 40 дни пред 1 година локдаун", коментира депутатът от ИТН.

Още за изслушването - чуйте и във видеото: 

 

Водещи новини

Още новини