Нинова разясни дали БСП ще подкрепи в парламента кабинет на ИТН

Novini.bg
share

Уточнихме теми и политики, по които имаме припокриване, остават и някои различия, утре ще го обсъдим на Националния съвет. Разговорите ще продължат, това бе само първата ни среща. Това обяви пред медиите лидерът на БСП Корнелия Нинова след края на консултациите с "Има такъв народ".

,,Имаме повече общи теми и по-малко различия. Все пак оставаме на позицията си против концесиите и приватизацията на ББР. За преизчисляването на пенсиите нашето мнение е, че трябва да се случи още тази година, докато колегите от ИТН смятат, че трябва да остане за догодина с новия бюджет'', добави Нинова и уточни, че по време на срещата не е било говорено за постове.

Нинова пред ИТН: Нужни са доста реформи, ако искаме да променим досегашния модел на управление

,,Обсъдихме съдебната реформа, тъй като там имаме много сходства – закриването на специализираните съд и прокуратура, контрол върху главния прокурор и също заедно установихме, че сериозната съдебна реформа изисква промяна в Конституцията, което изисква време. Разбира се, смятаме, че е  необходим и нов закон за КПКОНПИ, както и да се спре с лобисткото законодателство'', разясни тя.

На въпрос дали БСП е готова да подкрепи кабинет на ИТН, Нинова отговори, че това ще стане ясно след решение на Националния съвет на партията, който ще се проведе утре.

,,Големият въпрос е, че накрая на тези разговори трябва да се види общата рамка и точно това ще е голямото предизвикателство. Трябва да имаме кабинет на промяната, ако искаме да променим досегашния модел на управление'', посочи в заключение Корнелия Нинова.

Водещи новини

Още новини