Николай Младенов: Съседите ни да внимават!

share

Ако отхвърлим присъединяването на Македония към ЕС и НАТО ще направим голяма грешка. За да се подобри качеството на живот на хората именно пактът и европейската общност може да помогне за преодоляването на проблемите. Това каза министърът на външните работи Николай Младенов по ТВ7.

Той отхвърли критиките, че реакцията на МВнР при скандалния случай с българския посланик Иван Петков в Скопие е била прекалено остра. Тогава група хулигани нападнаха дипломат, за да му попречат да поднесе цветя пред паметника на Гоце Делчев. Ако има подобно отношение към наши дипломати реакцията ще бъде още по-остра. Беззъбото поведение, което сме имали ще приключи. Ние сме страна членка на ЕС и НАТО и трябва да се държим като такива, а не да изглеждаме несериозно в очите на нашите партньори и съседи, категоричен е Младенов.

Външният министър призова да се намали националистическия патос в Македония. Трябва да се поговори открито за проблемите в правораздаването, свободата на медиите в Скопие, препоръча Младенов.

Водещи новини

Още новини