Радев официално освободи шефа на Държавна агенция "Разузнаване"

Novini.bg
share

Президентът Румен Радев освободи председателя на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов. Това става с указ, публикуван в петъчния брой на „Държавен вестник“, показа проверка на Novini.bg

Освобождаването на Атанасов идва след искането на служебния министър Стефан Янев. След заседание на правителството в сряда се разбра, че по време на своята служба шефът на ДАР не е предоставял еднаква информация на президента и на премиера. Президентът е бил пренегбрегван в случая и има нарушаване на обективността. 

От служебния кабинет обясниха, че Атанасов не е спазвал презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност. Отстраненият директор на службата определи мотивите за освобождаването му като неотговарящи на истината. Също така се знаеше, че Атанасов е излязол в отпуск, който се засича с мандата на служебното правителство. Това не се хареса на властта в момента. Подобен казус имаше и при директора на ДАНС, който също беше отстранен.

Шефът на Държавна агенция "Разузнаване" е аут, не давал еднаква информация на президента и премиера

А пред медиите самият Атанас Атанасов увери, че в своята кариера винаги се е водил само и единствено от интереса на страната. Без да влиза в конкретика заяви, че в отсраняването на шефовете на службите, включително и на своето, вижда намесата на Москва.

Повече за това чуйте във видео:

Водещи новини

Още новини