Попова: Президентската институция е обединяващ фактор

share

Президентската институция е онзи обединяващ и интегриращ фактор, който, без да иззема правомощията на другите власти, може да балансира и да търси съгласие, за да има стабилно управление без кризи, каза вицепрезидентът Маргарита Попова на среща-дискусия със студентите от Университета за национално и световно стопанство (УНСС) на тема „Президентската институция и отношението й към другите власти”.

„След вота на народа през миналата година заедно с президента Росен Плевнелиев спечелихме правото да работим заедно с останалите власти за европейското бъдеще и за бъдещето на България. Хората гласуваха за него като човек от бизнеса и за мен като представител на съдебната система”, посочи Попова.

„През август и септември, за да убедим хората, че е хубаво в президентската институция да влязат един човек от бизнеса и един юрист, работил със съдебната система, ние казвахме, че президентската институция е силен интегриращ и обединяващ фактор.  Президентът не е част от другите власти, но президентът работи с правителството, за да може да обединява около стратегическите ценности, обединени в преамбюла на Конституцията”, посочи Попова.

Водещи новини

Още новини