Цветанов коментира санкциите на САЩ

Tsvetan Tsvetanov, facebook
share

Винаги съм бил последователен политик, с принципна позиция по отношение на геополитическото позициониране на България, а именно към евроатлантическата ориентация, в стратегическо партньорство със САЩ. Това заяви лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов по повод санциите от страна на САЩ срещу български бизнесмени и политици. 

"Не само на думи, а чрез действията ми като министър на вътрешните работи и впоследствие като депутат. В това число, позицията ми спрямо Хизбула, спрямо руските интереси, които са в ущърб на българските, включително, реализирането на “Турски поток”, енергийните проекти, модернизацията на българската армия с многоцелеви изтребител F-16 за придобиване на оперативна съвместимост с държавите от НАТО, случаят “Скрипал” и много други", смята Цветанов.Американският посланик няма планове за среща с Иван Гешев

"В този контекст новината за санкциите на САЩ, спрямо публични личности в България предизвиква сериозна загриженост. Обявените мотиви, свързани с корупционни интереси и търговия с влияние, трябва незабавно да бъдат разследвани от компетентните български институции", категоричен бе политикът.

Водещи новини

Още новини