Атанасова: Правосъдният министър уведомяван ли е за проблем със СРС-та?

БНТ
share

Смущаващо е, че Кирил Петков е започнал действия срещу надзорния съвет на ББР преди да е станал министър. Това заяви пред "Още от деня" по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

"ББР подпомага бизнесите и фирмите по време на кризата. Около 40 000 фирми са ползвали кредити от банката - кредит, не държавна помощ", категорична бе тя. 

Нито един от големите кредитополучатели на ББР не дойде на срещата с министъра на икономиката

"Създадоха се редица възможности бизнесите да продължат и развият работата си - чрез различен вид кредитиране и опции", допълни още по темата за ББР Атанасова.

За служебния кабинет иСРС 

"Нормално е да има доверени лица в служебния кабинет. Но изборите се организират с чистки в множество държавни институции. Надявам се, че ЦИК и правителството взимат бързи решения за изборите. Чухте ли да има обществена поръчка за допълнителните машини?", попита бившата депутатка от ГЕРБ.

"Досега бюлетините се брояха в присъствието на всички членове на СИК, като протоколът се разписваше. Сега машините ще пускат протокол, а листчетата от машините няма да се броят. Искаме те да се преброят, за да има прозрачност на изборния процес", коментира Атанасова. 

"Едно искане за законно СРС става по труден начин - без подписа на съдия и специален регистър няма как да се случи", разкри представителката на ГЕРБ. 

"Министърът на правосъдието Янаки Стоилов уведомяван ли е за проблем със СРС-та? Не може да призоваваме за доверие към институциите, а да злоупотребяваме с тях. Няма как да няма следа от подслушване или СРС-то да бъде унищожено без да има уведомени", завърши Десислава Атанасова.  

Водещи новини

Още новини