Юлиан Ангелов: Трябва да се потърси начин за общо управление на страната

БНТ
share

Не желаем негативите, които са натрупани на лидерите на ВМРО, НФСБ и "Воля", да тежат. Решихме да направим едно обединение, в което нещата да са ясни и категорични, да са на основата на принципи. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по повод сформирането на коалицията "Българските патриоти".

Трябва да се направи така, че всички български партии, с изключение на ДПС, да се обединят и да се направи едно програмно правителство, което да решава проблемите на България, заяви Ангелов.

По думите му лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се е отрекъл от думите си, че би работил с ВМРО, ако Красимир Каракачанов се оттегли от лидерския пост.

В краткия парламент бяха извършени няколко нередни неща, включително беше позволено да се увеличи броят на изборните секции в Турция. Нямам проблем с това българите в чужбина да гласуват, но ще ми е много интересно как избирателите в Турция ще гласуват с машини, след като не могат да четат и пишат на български език. Ако МВнР не обърне внимание, вероятно на всяка една машина ще бъде поставен човек, който ще натиска копчето, подчерта организационният секретар на ВМРО.

Валери Симеонов: Казах на Борисов, че България не е царство - не ме послуша

Този срамен парламент отне правото на ВМРО да има представители в Централната избирателна комисия. Това какво ще помогне на демокрацията? Нали говорят за прозрачност. Това е да накажеш политическия си опонент. Това ли е новият морал в българската политика, попита риторично Юлиан Ангелов.

Той каза още, че във ВМРО не са обсъждали участие в бъдещо управление под каквато и да е форма.

Трябва да се потърси начин за общо управление на страната, защото раздорът не носи нищо хубаво, отбеляза Ангелов.  

Водещи новини

Още новини