Трифонов пред БНР: Съсипа БСП, проговори ще става ли премиер и ходовете на ИТН

Булфото (архив)
share

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов с първо участие в предаване. Трифонов, чиято партия бе втора политическа сила, не се е явявал нито един път на заседание на Народното събрание, а днес избра БНР за своя трибуна.

От изборите насам, шефът на ИТН е отговарял веднъж на въпроси и то в личната си "Фейсбук" страница. Ето как Слави отговори, защо е избрал именно тази политическа тактика. 

"Тайнственост" ми звучи все едно става въпрос за литература и картини. Няма "тайнственост", а само коректно поведение. Човек трябва да дава интервюта само, ако има какво да каже", заяви Слави Трифонов в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР. 

"Начинът на изразяване вече е в интернет, защото там си напълно свободен", разкри лидерът на ИТН и допълни по темата: "Това е избор". 

"Свободата на словото не е да си на 112 място, свободата е да си...свободен", смята той. 

Слави Трифонов със светкавична реакция: Хората не искат да дават милиони на партиите

Ще стане ли Слави министър-председател? 

"Когато се случи, ще се разбере. Няма да отговарям на "ако", отговори Трифонов дали ще стане премиер, ако партията му стане първа политическа сила

"Не исках да стана политик, но политическата система не призна 2,5 млн. български гласа от референдума. За да може да станат тези промени ще трябва време и политическа воля", разкри той. 

"След 11 юли всичко ще стане ясно - суверенът ще реши. Не искам да бягам от въпроси. Не искам да изказвам намерения и евентуални събития", коментира Трифонов политическите ходове на ИТН. 

Направеното от ГЕРБ трябва да бъде изтрито и "изчегъртано", съобщи Слави Трифонов. 

За партиите и ориентацията 

"БСП е най-беззъбата опозиция от 30 години насам. И преди дни социалистите, заедно с ДПС, провалиха заседание на Народното събрание, защото така им "отърва". Корнелия Нинова тълкува провалът на изборите не като неин личен провал. Нинова направи от БСП една малка и проста партия", каза още той. 

"В последните години най-левите взеха най-десните решения и обратното", разкри Слави Трифонов и допълни: "Партията ми не е лява, дясна или център, а практична в интересите на суверена. Аз съм десен. "Има такъв народ" е по-скоро консервативна в някои отношения. Но не искам да имаме рамки". 

"Има такъв народ" пренареждат листите, Слави Трифонов е под въпрос

Лидерът на "Има такъв народ" разкри, че това, което е добро за Европейския съюз и НАТО е добро и за родината ни. "България винаги ще бъде свързана с Русия, заради невъобразимата им жертва за освобождението ни, но това е в миналото. Ние трябва да сме лоялни партньори на ЕС и НАТО. Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен". 

"Ще се стремя, аз и партията, да бъдем адекватни, лоялни и отговорни. Не взимам самостоятелни решения, а взимам мнения. Съобразявам се с мнението на съпартийците ми. Кадърният човек не събира около себе си хора, които просто го слушат, а такива с качества", коментира Слави Трифонов. 

Булфото - част от депутатите на "Има такъв народ"

Водещи новини

Още новини